torsdag 29. april 2010

Pasteller! (og sauer).

Eg har samla meg ein stabel med, "sukkertøy" farger! Fra Figgjo Flint og et fat merket med Egersund flint. Sukkertøy for øyet dette!

Litt er arvet, noe er bruktbutikk kjøp, og det rosa avlange fatet har eg kjøpt av blogg nabo Hilde. Hilde driver med mye spennende, stikk gjerne innom hennes blogg og nettsider HER!

Dette fatet og linduken, redda eg fra søpla når eg var 9 år. Var med mamman min og rydda etter bestemor og bestefar. Eg var nokk ikkje så inntresert i nips den gangen, men glad i blått var eg, så eg syntes desse tinga var for fine for søpla. Fatet er merket Egersund flint.

JA Da! den burde vert strykt, men den er dessverre for liten for salongbordet og for stor for småborda her i huset, så den får vel bo i lintøyskapet oppe i gangen igjen. Noen av dere med ideer? Ka gjer ein med sånt noe som ein vil ha fremme å se på! Som ikkje passer noe sted? Takknemlig for forslag!

Lurer på om det er bestemor som har sydd duken? Må huske å spørre mamma og pappa om de vet det!

Bilder over viser Gulla!

Nå er det bare 3 søyer til som skal ha lam. Mange svarte og noen få kvite ble det. (Celinas datter Camilla har fått ei kvit jente Hurra! (ho fikk to gutter også). Eg døpte den straks til Cathrine eg da! Prøver å ha litt system (av og til), slik at me vet hvem som er i slekt. Blir fort bestemor og older mor i saue verden. Hver sau har sin personlighet og det "fåregår" mye rart i saueverden også. Gulla er visst rasist! Ho godtar ikkje de svarte lamma sine. I fjor gikk det ut over lille sorte Lotta, ho blei stanga vekk. I år vil ho ikkje ha Svarte fine Jasmine . Bare kvite Elin får drikke. Sånn et troll! Ellers er Gulla ein sau som liker selskap, kos og klapp. Daniel vil gjerne ta bilder og vise frem sauer og lam på sin blogg. Bare han får litt datahjelp av Øystein som skal legge inn den nye versjonen av Ubuntu på Daniel sin maskin. Øystein er datasjef her i huset, og han liker BEST Linux. og har liten sans for Mikrosoft og Windows. Sånn er det bare! (Min data er også heilt uten Windows.).

(Det er Daniel som har funne på navn til Gulla og hennes lam).

Lotta! Var ikkje ho søt da? Nå har ho fått lam sjøl, ein svart stor gutt!

Dette blei et rotete innlegg, men pytt sann! Nå ønsker eg meg litt varmere dager! Klem fra SurreMira!

10 kommentarer:

 1. Hva kommer det av at sauene får lam i forskjellige farger? Er faren sort? Trist at moren ikke aksepterer sine sorte får, he-he. Dette ble et ordspill. Nydelig fat. Elsker sånne gamle og romantiske fat, selv om jeg ikke har så mye bakeglede. Og forresten, jeg har ikke mikrosoft og windows, for jeg koser meg med min Mac-maskin, og kan ikke tenke meg og ha noe annet. Enda jeg for 14 år siden gikk en hel masse kurs i Datakortet, dvs NAV`s store drøm om og få alle arbeidsløse ut i arbeid via datakunnskaper. Det var jo bare tull, og de fleste kunnskapene ble borte. Men de generelle datakunnskapene fikk jeg nytte av, da jeg 3 år senere endte opp på Vernepleierlinja på Høgskolen i Fredrikstad. Det var faktisk artig og være 40, og ha peiling på data, når disse 20 år gamle jentene som trodde de kunne absolutt alt, ikke hadde peiling på data i det hele tatt. he-he.Men som sagt, jeg har liksom vendt Microsoft-verdenen ryggen, og trives godt med det. Og så får andre kose seg med sin programvare, for det er tross alt våre egne valg. Noen like det ene, og andre liker noe annet. akkurat som det er innen interiørverdenen!!!! Klemz

  SvarSlett
 2. Dejligt porcelæn i fine farver, og rigtig søde lam!!

  Hav en god dag, Mira

  Klem Helle

  SvarSlett
 3. Nydelige fat i flotte farger!
  Og den linduken er jo en skatt - men jeg har ingen gode idèer til hvordan du kan få brukt den. Om den er helt firkantet, kan den brukes som gardinkappe - bare løst hengt over stanga, med spissene ned i midten...

  SvarSlett
 4. Kjøpte en nydelig duk på loppemarked for noen år siden.Har heller ikke noe bord den passer på.Har lekt litt med tanken på å lage en henger med små klyper og henge den opp et eller annet sted. Synd å ha slike duker i skapet,ikke sant?

  Fatene var bar NYDELIGE!:)

  Ønsker deg en herlig dag videre!:)

  SvarSlett
 5. Så koselig med lamming, de er jo bare herlige!
  Bra du reddet duken, du skal se den er brodert av din bestemor. Flotte fat, tror disse søte blomstrete fatene er på vei tilbake.
  Kos deg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Hei igjen!!! snodig at mora liker høye mørke menn, men ikke sine mørke avkom, he-he. Blir masse deilig får-i-kål til høsten. det:DDDD Men jeg må jo innræmme at når jeg disse vakre dyrene dine, så tenker jeg garn og strikkerier:DDDD

  SvarSlett
 7. Så mange lekre fat du har fått tak i! Nydelige farger- helt min smak! Elsker gammelt porselen!

  Duken var også helt nydelig. Hva hvis du har en duk som passer stuebordet og som passer i fargene til den gamle duken, klipper et hull i den nyeste duken, som er stort nok til at du kan felle inn den gamle duken. Hadde det gått an? (Håper du skjønner hva jeg mente. Er jo ikke verdens beste på å forklare alltid...)

  Herlig sauehistorie:-)

  Klem

  SvarSlett
 8. Fatet med markblomstene ble prisvinner hos meg, selv om alle de andre er flotte også.

  Duken er altfor fin til å ligge i skapet, og jeg ser du har fått noen gode tips allerede.

  Klem

  SvarSlett
 9. Hei!

  Utrolig lekre fat i nydelige pasteller, og morsomt å høre at du reddet et av de fra bosset som 9-åring.

  Morro å lese om alle sauene! Jeg har selv hatt to kopplam da jeg var ungdom, utrolig kjekt!

  Klem Pink Lady

  SvarSlett
 10. Haha-måtte nesten le-stakkars Gulla som er rasist da :-( huff stakkars små søte lam!

  Ha en fin fin helg!

  Klem!

  SvarSlett