Du trenger;
175 g. smør
1 l. kefirmelk
5 dl. sukker
3-4 ts. kanel
1 1\4 ts. nellik
2 ts. kardemomme
4 ts. natron
13 dl. hvetemel
(1 pk. korinter, eller rosiner, 125 g. den sløyfer eg gutta mine liker ikkje rosiner i bakst).
Slik gjør du;
Bland det tørre slik at krydder og natron blir jevnt fordelt.
Smelt smøret , la det avkjøles litt.
Bland melk og smør med det tørre i ei stor bolle, rør til det blir ei jevn røre.
Med maskin eller for hånd.
Kle ei langpanne med bakepapir , eller smør langpanna med smør.
Eventuelt , legg bakepapir i bunnen av langpanna og smør kantene godt.
Bre røren jevnt utover, og stek kaken.
200 grader i 25- 30 minutter!
Eg pleier å dele den i biter, og servere den som den er.
mmm god ved siden av ein kopp te, gjerne med ei klementin innen rekkevidde ;-)
Du kan godt lage ein ostekrem eller, annen glasur, melis eller sjokolade? på toppen, men det har ikkje eg prøvd.
Kaken er stor, grei å dele opp og fryse ned i porsjoner.
Tiner ganske fort om du får gjester.
Håper du liker den.
Ønsker deg ei fin helg!
"Miraklem"!
you are invited to follow my blog
SvarSlettNu får jeg lyst til at bage!
SvarSlettGod weekend Mira, klem Helle
Den så god ut...Kanskje jeg må prøve. god helg til deg!!
SvarSlettKrydderkake er jo såå godt! Tusen takk for oppskriften!
SvarSlettØnsker deg en fin uke!
Klem fra Karen