Mørdeig:
125 gram margarin
45- 90 gram sukker (1/2 - 1 dl).
1 egg
2 ss vann
1 1/2 ts. bakepulver
(eg tar 1 ts vaniljesukker også, "Miras hemmelighet" hyssj;)
225 gram hvetemel.
Rør margarin og sukker (+ vaniljesukker) til ein myk blanding.
rør inn egg og vann, og sikt på mel med bakepulver.
Elt deigen lett sammen.
La den stå kaldt ein time eller meir, så den blir lett å jobbe med.
Den kan gjerne stå til neste dag, eller oppbevares flere dager i kjøleskapet pakket i plast eller aliminiumsfolie så den ikkje tørker i overflaten.
Margarinen kan også smuldres i melet, da får deigen ein noe mer kompakt konsistens.
tredobbler gjerne deigen så står den klar i kjøleskapet. Grei deig til eplepai også.
Denne gang hadde eg i Tines vaniljekrem og rabarbra+ sukker.
Stekes ca 30 min 2oo grader. Håper det smaker!
Noen av dere har spurt etter oppskrifta så her er den! Håper dere har det fint i helga! (eg er ikkje flink til å skrive kommentarer for tia, beklager! Mye annet som tar tid. Miraklem.
Hei og takk for oppskriften,denne skal jeg prøve. :)Klems.
SvarSlettHjertelig takk for oppskrifta, har såå mye rabarbra som jeg aldri har gjort noe med..I år skal det bli paier!!
SvarSlettKos deg i kveld og klem fra meg;)
hei igjen.
SvarSlettgodt det ble litt regn,men vi trenger vel mer..
ser kjempegod ut den rabarbra pai der,
takk for oppskrift med din hemmelighet.
ønsker deg en fin kveld,
klem fra sylvia
rabarbrapai er godt :) Og det er allerede laget 2 ganger her hos oss hittil i juni :)
SvarSlettJeg laget med kransekakemasse til bunn (rasper opp massen, trykker ut i forma og steker litt) har rabarbrabiter over og steker videre. avkjøles litt før jeg har på bringebærgele laget med 3 dl vann :) Skikkelig godt som "kakekos" :)
klem
Hei Mira, dette ser nydelig ut, nå skal jeg gå på rabarbranøst hos naboen, han er heldigvis ikke hjemme. Ha en fortsatt fin helg, klem.
SvarSlettdette så deilig ut :-)Har masse rabarbara i hagen, kanskje vi prøver i morgen ;-D
SvarSlettØnsker deg en fiiin kveld !
Klem, Nostalgia
Den så riktig deilig ut! Ønsker deg en fin lørdag, klem, M
SvarSlett:D!!
mmmmm.. oppskriften er kopiert , og skal snart prøves ut!! Tusen takk!! :0)
SvarSlettDen ser virkelig fristende ut. Tenker det er mange som er glade for oppskriften.
SvarSlettKlem
Det ser veldig godt ut! Takk for oppskrift.
SvarSlettKlem Igi