torsdag 17. desember 2009

Ka brakjen skulle brukes til!

I dag har eg laga to kranser.Til denne laga eg først ein halmkrans innerst , (Liker bedre tynnere kranser enn dei kjøpte halmkransene). Surra på brakje (Einer). og litt barlind. Pynta så med sløyfe og lerkekongler. Hadde ein pakke kanelstenger liggende i ei skoff,,,, putta på dei også.

Det går bra å lage innerkrans av plastposer, eller aviser også.


Bjørkehjerter ute i vinden. Det blåser å snør litt her på sørlandet i dag! Det er kaldt å surt,,,, Pus og eg fyrer i ovnen og prøver å holde varmen så godt me kan.
Måtte inn i bestestova å redde planter ut av vinduene for der er det enkle vindusruter fra 1850, og enkelte blader var fryst fast i vinduene.

Kaktusene mine på salen , (Største rommet i andre etasje). Måtte også ut av dei fire vinduene der. Noen av dei blomstra faktisk . Store kvite blomster som lukter så godt. Men står så kort tid . Dei pleier å blomstre om sommeren . Nå står dei ensome i vinterkvilen sin, for salen er for kald for oss om vinteren med sine fire vinduer med enkle glass.
Krans nr. to. Egentlig lagte eg denne først. Av ein ståltråd innerst, så litt hengebjørk for å få den fyldigere, så brakje. Pynta med sløyfe og lerkekongler.Hang den opp på utsia av kjøkkenvinduet. Innimellom kransebinderiet laga eg kokosmakroner og skuleboller. I Grimstad kaller dei Skuleboller for porker ! Ja! Det er heilt sant!... Ikkje eg da, for eg er jo ingen sørlending, eg har bare budd her sør i 20 år. Dei seier Gulost også,, Eg sier Kvitost,,, Eg sier til sønnene mine at dei må holde på sitt morsmål,, men trur du det nytter? Nei dei sier gulost som sin far. He he. Litt stahet må eg jo ha for å holde på litt av dialekten min. Å i morra er det helg igjen og skuleferien starter.... Og Mira sier God natt,,, Er ikkje noe B menneske nei. Klokka er halv ti og eg vil krype ner i ei god å varm seng, med ei god bok,,, så skal eg lese litt,, høre på vinden der ute,, gjespe ,, slokke lyset og sove til sånn sirka klokka seks i morgen tilig.

13 kommentarer:

 1. hei i natten Mira.
  ndelig krans du har laget.
  nydelig med einer å kongler.
  ja nå er det kaldt,har fått kjøpt oss mer ved i dag ,så vi er sikra varme en stund ennu.
  flink du er til å ordne kranser å bake,
  natti natti fra sylvia

  SvarSlett
 2. Fine kranse du har lavet, og meget enkle. Ja, med frost og kulde udenfor skal man fjerne planter fra vindueskarmene med enkelt rudeglas. Det har jeg også lige gjort idag med et kæmpe paradistræ! Her bliver det snestorm inat.

  God weekend, Mira. Klem Helle

  SvarSlett
 3. Nydelig flotte kranser du har laget!
  Natta

  SvarSlett
 4. Så flotte kranser.Du er jo veldig flink

  SvarSlett
 5. Så flott krans ! Kommer virkelig i julestemning av alt det fine du lager

  SvarSlett
 6. Hei.Kjempe fin ,Koselig krans.Du er kjempe flink.Jeg sier det samme som de på Sørlandet for jeg sier også Gulost.Favorit pållegge mitt.Spiser det vær dag.Kjempe godt...Hær snø det nå Har nå en Kattepus som står utenfor stuavindut hvit og snøet.Bruker å klatre opp Pæretreet på veggen og titter inn vil inn, Søt.Ønsker deg en riktig fin førjulstid videre.Klem fra Bodil..

  SvarSlett
 7. Heisann, nydelige kranser du har laget. Og er surt og kaldt her nede på sørlandet nå ja...
  Vil bare ønske deg en kjempe fin helg...
  Klems..

  SvarSlett
 8. Hallo i luken.....håper du fikk en god natt søvn. Det er tidlig å stå opp kl 0600.
  Nydelige kranser du har laget ----wow for noen hjerter, de har jeg aldri sett før.
  Det er kaldt med nysnø her i kveld.
  NB.. min mann sier gulost, men jeg sier hvitost.....små dialekt forskjeller her på østlandet også.
  Ønkser deg en fin fredagskveld, klem :0)

  SvarSlett
 9. Hei! Fant bloggen din via via via... Og så koselig!! Her var det mye nydelig å"kvile øynene" på!! Sånne fine bjørkehjerter du lager! I tillegg må jeg også si for en idyllisk plass du har!! Jeg er osgå fra Sørlandet, så jeg har også kjent snøføyka på kroppen i dag! Utrolig kaldt, men likevel så ufattelig koselig! Kommer gjerne tilbake til deg igen! (legger meg til som følger)
  Ønsekr deg en riktig god førjulshelg!

  Klem fra Kari i Bolettes hus

  SvarSlett
 10. Heisan!
  Mye fine juleting du har pyntet opp med, lekkert! : D
  Jeg vil GRATULERE deg, du har funnet 2. premien i min give awa! Du har vunnet pulsvarmere i valgfri farge, og mer info finner du på bloggen min. : ) Ha en flott lørdagskveld! : )

  Klem Hilde

  SvarSlett
 11. Heisan...

  For en fin krans du har laget...den var bare lekker! Ønsker deg og dine en fredelig og fin julehelg...kos deg masse, juleklem fra meg

  SvarSlett
 12. Så nydelige kranser! Min kjære har lagd bjørkekranser til meg - kanskje jeg skulle ta en av dem og feste litt einer på....
  Ja, det er ikke enkelt for de små å orientere seg i dialektenes underlige verden... Min kjære sier kommer og sover, jeg sier kjæm og søv, mens minstemann sier kjemmer og søver....hi hi
  Ønsker deg en nydelig adventssøndag!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett
 13. Hei Mira, så nydelig krans, hjertene var så skjønne, har lenge tenkt på lage noen, men du vet det med tiden. Her på vestlandet snør vi vekk, altfor mye spør du meg. Ha en fin dag i morgen, klem fra Mona.

  SvarSlett