torsdag 24. september 2009

Storbonden og husfrua.


Disse to STORE bildene (75x65 cm.),henger i bestestova på garden her.
Det er ikke fotografier, men kulltegninger.
Sjekk dei flotte rammene!
Å tenk på hvor lenge bonden og frua måtte sitte stille.
Syns dei vokter på oss, på en måte. Spesielt husfrua!
Mon tro om dei er fornøyd med oss..
Måten me skjøtter gård og grunn.
Når me flytta inn her, tok me bildene ned fra veggen, og gjemte dei på loftet. For dei er så skumle, men dei er flotte også. Så nå henger dei der på plassen sin igjen.

Skulle selvfølgelig tatt bedre bilder, nærbilder av detaljer og sånt. Men "Fotoapparatet" er ute å reiser, så nå leter eg bare frem bilder i arkivet....... (hva tror dere "Husfrua" syns om Internett og blogging da.).,.....! Fullstendig unyttig! Eller kjekt?. Klem fra Mira.

9 kommentarer:

 1. hei.
  ja ikke lett å vite hva de sier om internett osv,men flotte å staselige bilder er det,blir de for skumle så ta de vekk igjen,hehe....skarpt blikk den frua har...
  sylvia

  SvarSlett
 2. Hei.Bildene og rammene var kjempe fine.Er så gla i gammle bider.Dem må du la henge de er så fine.Jeg har ett veldig stort bilde på Stabburet av en gammel dame som vi ikke hvet hvem er men fikk nå lyst til å ta det inn når jeg ser det dær....Omtrent samme stilen..Det er mange gammle bider dær de er veldig stiv i blikket skulle vell være slik fikk ikke låv å smile da hi hi...Ha en riktig fin Torsdag Klem fra Bodil

  SvarSlett
 3. Flotte verk av en eller annen kunstner. Husfrua var sikkert av det stramme slaget som ville smugsurfet på nettet, men forkastet det overfor neste generasjon:D
  Ha en flott dag videre!

  SvarSlett
 4. Så stilige, og flotte de var! Og for noen rammer! :) Det er veldig artig med slike bilder av de som eide de gamle husene vi bor i. Jeg bor også i et gammelt hus, kjøpte et 100 år gammelt hus i sommer. Var heldig å få bilder av de som bygde huset. Utrolig flott! Jeg tror husfrua her var streng, men samtidig ei rettferdig dame. Mannen var nok mer føyelig. :) Det er utrolig hva man kan lese av slike gamle bilder, og ansikter.

  SvarSlett
 5. Flotte bilder!! Så fint at du har dem hengende fremme - jeg tror jeg hadde fått litt noia...er nok litt rar sånn. Har kun 2 bilder på veggen av mennesker - og det er av barna mine!!! Har sånne gamle bilder i en album da - de var så staselig og fine før!!!
  Ønsker deg en flott helg!
  KLem fra Lunalu

  SvarSlett
 6. Takk for koselig komentar inne hos meg.

  Og disse bildene er da bare så spesielle. tenkt at det er kulltegninger da. Hmmm, det er isåfall innmari godt tegnet. Ser da ut som foto. Heldig du som eier disse. Enig at de ser litt skumle ut, men de vil nok helt sikkert bare passe på dere.
  Ha en fin fredagskvled.

  Klem Ann<3

  SvarSlett
 7. wow de var flotte!
  titta inn for å ønske deg og dine ei god helg!
  klem

  SvarSlett
 8. Det var et alvorlig husfolk :) Men det var flotte bilder. For en jobb å lage, og for en tålmodighet å sitte modell!

  Ønsker deg en fin kveld videre! Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 9. God morgen Mira..
  Joda, skjønner deg godt når det gjelder bildene.. synes også slike bilder er skumle:o)) de var så "stram" disse menneskene før i tida..de smilte aldri..
  Husker som unge at jeg ble dratt med på gårdene sammen med mormor og morfar.. turde nesten ikke se på veggene.. for der hang det bare "døde" folk.. selv som voksen har jeg problemer med å henge opp bilder av "de gamle" liker ikke måten de stirrer på.. som om de kritiserer meg og det jeg gjør:o))

  Likte kjøkkenet ditt.. masse flotte ting du har samlet.. de hører liksom til i det gamle huset.. nydelig bilde av kjøkkenvinduet.. ren nostalgi:o))

  Å hekleteppet.. fantastisk flott.. er også en blå person men har prøvd meg på rødt nå.. får se hvor lenge det varer:o))

  Ha en deilig søndag.. klem fra mæ

  SvarSlett